نقش برق گیر در جلوگیری از آسیب به ساختمان
نقش برق گیر در جلوگیری از آسیب به ساختمان
برای حفاظت از ساختمان های بلند از خطر برخورد آذرخش از وسیله ای به نام برق گیر استفاده می کنند. درباره برق گیر و نقش آن در جلوگیری از آسیب به ساختمان، اطلاعاتی را جمع آوری، و گزارش آن را در کلاس ارائه کنید.
همواره خطر برخورد آذرخش و صاعقه به ساختمان ها ، پست های فشا قوی برق و سایر تاسیسات وجود دارد.
خسارات ناشی از آتش سوزی و برق گرفتگی برخورد صاعقه به ساختمان ها و تاسیسات می تواند بسیار پرهزینه و گران تمام شود.
جهت جلوگیری از این اتفاقات ناگوار از وسیله ای به نام برق گیر استفاده می شود.
برقگیر چیست؟
برقگیر میله فلزی است که در بالای ساختمانها یا در پستهای فشار قوی نصب میشود تا با برخورد صاعقه با این میلهها از برخورد مستقیم صاعقه به تجهیز جلوگیری شود.
این وسیله (Lightening rod) درمهندسی برق نیزه نیز نامیده میشود. این وسیله اولین بار توسط بنیامین فرانکلین مخترع آمریکایی ابداع شد.
اساس کار برقگیر
وجود بخار آب، حرارت و هوای گرم باعث ایجاد ابرهای کلمونیموس می گردد. این مدل ابر بسیار گسترده و طول آن بالغ بر ۱۵ کیلومتر و حداقل دارای ضخامت ۱۰ کیلومتر است. گاهی اوقات وجود ضخامت بالا در وضعیت جوی متلاطم موجب ایجاد دمای تا ۶۵- درجه ی سانتی گراد می شود. همچنین سرعت حرکت بالای ابر و دمای یاد شده باعث ایجاد کریستال های یخ در لایه بالایی ابر و ذرات ریز آب در لایه های پایین گشته و در اثر سرعت ابر، این دو لایه باردار می گردند، به نحوی که کریستال های یخ بار مثبت و ذرات آب، بار منفی به خود می گیرند. در این میانه لایه ی نسبتاً خنثی (از جنس هوای خشک یا مرطوب) با قطر یک تا ۲ کیلومتر، نقش یک جداکننده را در این سیستم اجرا می کند (مانند خازن با دو صفحه ی باردار و عایق در میان که هر چقدر نقش این جداکننده پر رنگ تر باشد، ظرفیت خازن افزایش می یابد)….
جهت دانلود تحقیق ۴ صفحه ای word درباره برقگیر از لینک زیر استفاده فرمایید:
نحوه عملکرد برقگیر در ساختمان
انواع برقگیر
برقگیر چگونه از ساختمان محافظت میکند
برقگیر چگونه کار می کند؟
کاربرد برقگیر
برقگیر میله ای
شیوه کارکرد باتری ها
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
عاالی من برای تحقیق علومم نوشتم
عالی واقعا متشکرم از سایت خوب تون